wiki:Gec7InstMeasWGAgenda

Version 1 (modified by hmussman@bbn.com, 10 years ago) (diff)

--

DRAFT agenda for I&M WG meeting at GEC7 =

Wednesday, March 17, 2010, 3:30pm - 5:30pm
Room: President 1 or 2

3:30pm All

Introductions (5min)

3:35pm Paul Barford (University of Wisconsin)

Major WG issues and goals (15min)

Each of the following speakers will be asked to include in their talk a review of how they address the following GENI I&M architecture topics:

Common terminology; best granularity of functions
Measurement plane; separate vs combined; expect nodes with 3 or 2 NICs
Measurement data schema; common after MPs, before and within MCs, MDAs; what is included in meta-data?

3:50pm Jim Griffioen (University of Kentucky)

Instrumentation Tools Project (1642) (15min)
Overview, explanation of demo, review of GENI I&M architecture topics

4:05pm Max Ott (NICTA) (pending)

OMF/OML Project (1660) (15min)
Overview, explanation of demo, review of GENI I&M architecture topics

4:20pm Martin Swany (University of Delaware) (pending; Vic will contact)

perfSONAR (1788)
Overview, explanation of demo, review of GENI I&M architecture topics

4:35pm Brad Huffake (CAIDA, UC San Diego Supercomputing Center) (pending)

DatCat Project (15min)
Overview, explanation of services provided and data schema(s), review of GENI I&M architecture topics

4:55pm Harry Mussman (GPO)

GENI I&M Architecture and Use Cases document (15min)
First draft: document outline and configuration drawing
First topics:

Common terminology; best granularity of functions
Measurement plane; separate vs combined; expect nodes with 3 or 2 NICs
Measurement data schema; common after MPs, before and within MCs, MDAs; what is included in meta-data?

5:10pm Bruce Maggs (Duke University)

Next steps for WG (15min)

5:25pm Harry Mussman (GPO)

Wrap-up, review of action items and issues for planary

5:30pm Adjourn

Attachments (7)